Knjiga meseca u Laguni – „Dum-dum“ Pavla Zelića

Laguna svakog meseca jedan od aktuelnijih naslova proglašava za Knjigu meseca. To znači da se od 1. do 31. oktobra Knjiga meseca može kupiti na specijalnom popustu od 30%. Uz ovaj popust ne važe članski i količinski popust – napominju iz Lagune. U mesecu oktobru to je zbirka priča Pavla Zelića “Dum-dum”.

korica Dum-dum

Egzotične pripovesti u zbirci „Dum-dumPavla Zelića vode nas u afričke prašume gde vladaju zaposednuta deca-ratnici, među smele skakače sa litica zaliva Akapulko i pod površinu kužne vode Amazona. Druge pak priče istražuju kutke alternativne prošlosti – mistični jevrejski geto srednjovekovnog Praga, tajni sovjetski Gulag za tuđine, omladinske radne akcije trebljenja nemrtvih i Veliki rat običnih, malih ljudi. Konačno, pisac smelo tumači budućnost i razne apokaliptične scenarije, uključujući i perspektivu aktuelne pandemije.

Protagonisti ovih priča su neka drugačija natprirodna bića i grešni junaci. Kancerozna deca-krvopije jedne spržene Zemlje, besmrtni kafanski gosti, fudbaleri bolji od Pelea, šimpanza Sami – legenda beogradskog zoo-vrta, sablasti sa odeljenja intenzivne nege, političari koji su đavolu prodali dušu (i ne samo svoju!), kostimirani vakcinatori i petparački proroci sudnjeg dana.

Stvarnosna ili fantastična, proza Pavla Zelića je uvek potcrtana verom u spas… i ljubav koja iskupljuje.

Knjigu meseca sa specijalnim popustom može se nabaviti u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtu laguna.rs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s