Stigao devetnaesti roman niškog pisca Miloša Petkovića – „Bajka o Noćurku i Danici“

Iz štampe je upravo izašao roman za decu i mlade „Bajka o Noćurku i Danici“ niškog pisca fantastike Miloša Petkovića, u izdanju Medivesta.

Bajka o Noćurku i Danici

Nakon tri trilogije fantastike („Perunov hroničar“, „Sedam mačeva“ i „Vukovi sudbine“), te nekoliko kolaboracija sa drugim piscima („Usnuli zmajevi“ sa Acom Seltikom) i dečijih knjiga („Patuljci i vile“, „Detektivi iz zoo-vrta“), ovo je devetnaesti roman niškog pisca, dramskog pisca i strip scenariste.

Miloš Petković, pisac

„Radnja ove priče smeštena je u Čudesnu dolinu, gde jedan nadomak drugog rastu beli i crni cvet. Iz belog u zoru, kad raskrili svoje latice, izlazi vila praskozorja koja se zove Danica i vraća mu se u suton, dok noću, pod svetlom meseca, iz crnog cveta izlazi Noćurak, vilinski princ sumraka. Oni su zaljubljeni jedni u drugo, viđaju se putem snova ali ne i na javi. Zaplet je izgrađen oko toga, jer nema jačeg motiva od borbe za ljubav“, kaže Petković za Niške Vesti.

Knjigu je ilustrovao legendarni ilustrator Dobrosav Bob Živković, dok su reči za poleđinu knjige skrojila dvojica popularnih pisaca za decu – Stefan Tićmi i Branko Stevanović.

Inače, po ovom književnom delu biće urađena i pozorišna predstava.

Pisca Miloša Petkovića u narednom periodu očekuje nekoliko promocija knjige u Nišu i drugim gradovima u Srbiji.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s