Otvaranje prvog Sci-Fi muzeja na svetu

Uskoro se otvara “Sci-Fi World”, prvi svetski muzej naučne fantastike! Sci-Fi muzej deo je neprofitne organizacije “Hollywood science fiction foundation” i uskoro treba da bude otvoren u Los Anđelesu.

eksponat SF muzeja

Muzej će biti otvoren 2022. godine. Sadržaće eksponate, rekvizite, kostime i setove iz najznačajnijih naučno-fantastičnih i fikcionih filmova. Imaće i displeje, čija je svrha da zabave ali i poduče posetioce o onome što je naučno moguće, približno- moguće i što će biti moguće u budućnosti. Kolekcija će sadržati “Sledeću generaciju” iz Zvezdanih staza, figure iz svemirskog broda “Starship” (iz “Movieland Wax” muzeja), 7 od 9 iz Borg- komore, B9 robota iz “Izgubljeni u svemiru”, postavku “Osmi putnik”, Džejmsa Kamerona, “Bubbleship” i dronove iz “Zaborava”, robote, modele svemirskih brodova i još mnogo toga. Zanimljivo je da organizatorima stižu ponude za, navodno, originalne eksponate iz filmova, među kojima je i Džordž Pal-ova “Vremenska mašina” iz 1960-e.

eksponat 2 SF muzeja

Za sve koji ne budu mogli da muzej posete fizički, biće moguć dobro vođen virtuelni obilazak, koji će obezbediti uvid u setove i eksponate sa objašnjenjima, kao i gift- šop! Karte se već sada mogu bukirati za 20 dolara, a procenjuje se da će virtuelni obilazak biti moguć u junu 2022. godine.

eksponat 3 SF muzeja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s