Da se Spilbergovi roditelji nisu razveli, nikada ne bismo videli film o I Tiju

Stiven Spilberg je izjavio da je lik vanzemaljca po imenu I Ti inspirisan razvodom njegovih roditelja, kao i da je taj događaj bio okidač za rad na scenariju popularnog klasika.

Steven Spielberg's E.T. the Extra-Terrestrial

„Razvod stvara veliku odgovornost, posebno ako imate braću i sestre; svi se u tom slučaju moramo brinuti jedni o drugima”, rekao je čuveni reditelj. Govoreći na događaju upriličenom povodom obeležavanja 40 godina od objavljivanja filma o I Tiju vanzemaljcu, reditelj je govorio o procesu razvoda svojih roditelja 1966. godine, koji se dešavao dok je bio srednjoškolac.

Spilberg je rekao publici na Tarner klasik muviz festivalu, da ga je razmišljanje o tom događaju navelo da dovede u pitanje poslednju scenu svog NLO filma Bliski susreti treće vrste iz 1977.

„Šta ako se to malo stvorenje nikada nije vratilo na brod? „Šta ako je stvorenje bilo deo nekog specijalnog programa? Šta ako svoju priču o razvodu pretvorim u priču o deci, porodici, pokušavajući da ispunim veliku potrebu i stvaram takvu odgovornost?”, ponavljao je pitanje za pitanjem Spilberg.

„Razvod stvara veliku odgovornost, posebno ako imate braću i sestre; svi tada moramo da brinemo jedni o drugima. Šta ako Eliot, ili dete – još mu nisam smislio ime – treba da, po prvi put u životu, postane odgovoran za životnu formu koja će popuniti prazninu u njegovom srcu? Radio sam na stvarnom scenariju o razdvajanju i razvodu mojih roditelja i radio sam na idejama o tome i šta je to učinilo mojim sestrama i meni”, rekao je reditelj iskreno.

Prošle nedelje, Dru Barimur je razgovarala o snimanju filma o I Tiju sa Di Volas, koja u filmu glumi njenu majku.

Volasova je tvrdila da je Dru, koja je imala samo šest godina kada je igrala Eliotovu mlađu sestru Gerti u naučnofantastičnoj avanturi, verovala da je vanzemaljska lutka – stvarno biće.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s