Druga knjiga serijala „Doba ludosti“ Džoa Aberkrombija u prodaji od 30. aprila

„Iz čista mira“ je drugi roman trilogije „Doba ludosti“ Džoa Aberkrombija, jednog od najpopularnijih pisaca „novog talasa“ epske fantastike.

Iz čista mira

Savina dan Glokta, nekada najmoćnija poslovna žena Adove, shvata da su njena sposobnost procene, ugled i bogatstvo ozbiljno načeti. Svejedno, neće odustati od ogromnih ambicija, i nikakvi obziri je neće sprečiti da ih ostvari.

Za junake poput Lea dan Broka i Staura Mračnog, ljude srećne jedino kad u ruci drže mač, mir predstavlja mučenje koje treba okončati što je pre moguće. Zato stare mržnje treba razbuditi, nove saveznike pronaći, dok nova vladarka Afrita mora da ovlada dugim okom… pre nego što je ono ubije.

Nemir zadire u sve slojeve društva. Razbijači i dalje vrebaju iz senke, kuju zavere da oslobode običnog čoveka, dok se plemstvo grabi za dodatne privilegije. Kralj Orso pokušava da nađe bezbedan put kroz politički lavirint pun smrtonosnih opasnosti, ali se njegovi neprijatelji – i njegovi dugovi – samo umnožavaju.
Stare običaje i stare vođe niko više ne poštuje, ali ljudi spremni da ugrabe vlast brzo će otkriti da nijedno savezništvo, nijedno prijateljstvo i nijedan mir ne traju doveka.

Aberkrombi je neprikosnoveni kralj savremene grimdark fantastike. Ako pitate Aberkrombijeve obožavaoce šta ga izdvaja među piscima, dobićete uvek isti odgovor: junaci, sjajna karakterizacija likova. Epska fantastika za moderno doba – dinamična, uzbudljiva, nasilna i puna humora…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s