X-Wing iz „Zvezdani ratova“ i Torov čekić idu na aukciju

Od modela svemirske letelice X-Wing iz “Zvezdanih ratova” do Torovog čekića, memorabilije iz omiljenih filmova idu na aukciju u Holivudu sledećeg meseca.

Torov čekić

Više od 1.800 predmeta biće ponuđeno na aukciji od 21. do 24. juna, za koju kompanija „Propstore“ za filmske i TV memorabilije procenjuje da će prikupiti više od devet miliona dolara.

Direktor „Propstore“ Brandon Alinger rekao je agenciji Rojters da je zastupljeno više od 600 različitih filmskih i televizijskih naslova.

„Osim osnovnih rekvizita i kostima… imamo kolekcionarske igračke, stripove, materijale za filmsku produkciju, što znači stvari poput konceptualnih umetničkih djela, jakni za ekipu, ogromnu količinu kolekcionarskih predmeta“, rekao je.

Prednjači model “Red Leader” X-Wing iz “Zvezdanih ratova: Nova nada”, koji je procenjen na  500.000 do milion dolara.

“Verujemo da je ovo jedini pravi, netaknuti, originalni X-Wing iz prvih ‘Zvezdanih ratova’ koji je ikad ponuđen na javnoj aukciji, pa je prilično poseban”, rekao je Alinger.

Ostali predmeti koji idu na aukciju uključuju animatronički Gizmo iz filma “Gremlini 2: Novo leglo”, koji je procenjen na 80.000 – 120.000 dolara. Tu je i Torov čekić iz originalnog filma “Tor” procenjen na 100.000 – 150.000 dolara, kao i model mlaznjaka korišćenog u originalnom “Top Ganu”, koji bi mogao doneti 30.000 – 50.000 dolara.

Na aukciju ide i odelo Elvisa Prislija iz filma “It Happened at the World Fair”, novčanik Samuela L. Džeksona iz “Petparačkih priča” i mač Ume Turman iz filma “Kill Bill 1”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s