Zašto je otkazan film u koji je uloženo više od 90 miliona dolara?

Ljubitelji superherojskih filmova i stripskih adaptacija imaju čemu da se raduju, jer je najavljeno puno novih serija i filmova, ali jedan od njih upravo je otkazan na iznenađenje mnogih.

Batgirl scena iz filma

U pitanju je film Batgirl, sa Lesli Grejs u glavnoj ulozi, a sa Dž. K. Simonsom, Majklom Kitonom i Brendonom Frejžerom u sporednim. Za režiju su bili zaduženi Adil el Arbi i Bilal Falah, koji su nedavno pohvaljeni zbog svog rada na seriji Ms. Marvel.

Iako je ovaj film trebalo da stigne na HBO Max do kraja ove godine, a spominjalo se i puštanje u bioskope, o njemu nije bilo ni reči na nedavnom komikonu u San Dijegu, što je mnogima bilo sumnjivo. Studio Warner Bros. Discovery je sada objavio da ovaj film neće biti pušten ni u bioskope, ni na striming servise, uprkos budžetu od 90 miliona i činjenici da je skoro potpuno gotov.

Otkako su se Warner Bros. i Discovery spojili, došlo je do nekih promena u pravcu i otkazivanju pojedinih projekata, kao što su Full Frontal With Samantha Bee, The Last OG, Chad i The Wonder Twins, a ovo je najskuplje otkazivanje do sad. Ujedno, objavljeno je da ni nastavak crtanog filma o Skubi Duu i družini, Scoob!: Holiday Haunt, neće ugledati svetlost dana, uprkos trošku od 40 miliona dolara.

Neki insajderi spominju da ovaj studio prosto nije video dovoljan bioskopski potencijal u ovom filmu i da on za njih nije dovoljan spektakl, te da ne žele da troše više novca koji neće biti vraćen. Da podsetimo, troškovi za ovaj film su porasli tokom produkcije usporene pandemijom, a on je trebalo da bude povratak Majkla Kitona ulozi Betmena, pored filma The Flash, koji treba da izađe naredne godine.

Ima i onih insajdera koji kažu da je film u trenutnom stanju prikazan publici kao test i da su gledaoci smatrali da on prosto nije dovoljno dobar. DC filmski univerzum je već poprilično čudan, rasparčan i bez nekog dugoročnog plana, pa tako imamo nekoliko Betmena u opticaju, nastavak Akvamena u kome bi ipak trebalo da se pojavi Ben Aflek i film Fleš, čija glavna zvezdaEzra Miler ima iza sebe nekoliko incidenata i ozbiljnih optužbi, poput jedne za zlostavljanje.

Zbog toga je i taj film upitan, iako je trebalo da započne jednu novu fazu ovog univerzuma. Iz studija su rekli da niko od glumaca filma Batgirl nije kriv za ono što se dešava i da žele da rade sa njima na budućim projektima, a nama ostaje da čekamo filmove Black Adam, Shazam! Fury of the Gods, Aquaman and the Lost Kingdom i vesti o filmu The Flash.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s