Počela prodaja karata za remasterizovan „Avatar“

Velikog interesovanja za najnovije ostvarenje istaknutog američkog reditelja Džejmsa Kamerona sećaju se mnogi, jer neki od njih su te 2009. i po više puta odlazili na projekcije spektakla „Avatar“, kako bi videli filmsko remek-delo prikazano u najnovijem 3D formatu budućnosti. Bio je to najnoviji Kameronov hit čije je novo delo publika čekala dvanaest godina, još od neverovatno popularnog “Titanika” i niko nije mogao tada ni da zamisli kakav će to fenomen postati.

scena iz Avatara

Sa unapređenim visokodinamičnim zvukom i slikom u 4K rezoluciji, snimljena u najmodernijoj 3D tehnologiji ova filmska senzacija vraća se na veliko platno 21. septembra, a karte za premijerne projekcije su u prodaji.

Velika IMAX premijera je 21. u Cineplexx Galeriji Belgrade, a narednog dana (22. septembra) remasterizovani „Avatar“ zaživeće na repertoarima domaćih bioskopa.

Glavni lik avanturističkog epskog spektakla jeste marinac, paraplegičar, Džejk Sali koji biva poslat na planetu Pandoru s jedinstvenom misijom infiltracije među lokalno stanovništvo kako bi se domogao vredne rude za korporaciju za koju radi.

No, s vremenom, Džejk postaje rastrgan između izvršavanja naredbi s jedne strane i želje da zaštiti lokalno stanovništvo od uništenja koje im preti, sa druge.

Kao prvo kinematografsko 3D iskustvo, film je pomerio granice filmskog doživljaja i te 2009. zapalio blagajne širom sveta postavši jedan od najgledanijih filmova svih vremena sa zaradom od 2,84 milijarde dolara.

Osim što je postao jedan od najgledanijih i najprofitabilnijih filmova, „Avatar“ je pre trinaest godina bio i jedan od najnagrađivanijih osvojivši dva Zlatna globusa – za najboljeg reditelja i za najbolji film godine, potom i dve nagrade britanske Akademije BAFTA, te tri Oskara.

U filmu glavne uloge tumače: Sem Vortington, Zoi Saldana, Sigorni Viver, Mišel Rodrigez, Stiven Lang i drugi.

Nastavak priče, film „Avatar: Put vode“ na veliko platno stiže u decembru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s