Kada se Milica i Milan sretnu sa vilenjacima, vilama i usnulim zmajem!

Posle nekoliko objavljenih zbirki pesama i romana za odrasle, Vojislav Todorović kaže da se ipak vratio sebi i napisao prvu knjigu za decu. Njegova „Bajka o Bajalicama“ pripovest je o porodici i pravim životnim vrednostima.

Laguna - Bajka o Bajalicama - Vojislav Todorović - Knjige o kojima se priča

Očekujte neočekivano! Upravo to se događa jedanaestogodišnjim blizancima Milici i Milanu koji zbog nezavidne finansijske situacije roditelja, umesto u Grčku odlaze kod tajanstvenog pradede u selo Bajalice.

A u njemu ničeg dosadnog, a ni običnog. Upoznaće vremešne starce, vilenjake i vile, usnulog zmaja, slušaće nemušti jezik, i bajalice, osetiće magiju kakvu nisu mogli da zamisle.

„Naravno u detinjstvu sam čitao sve te bajke naše i narodne priče. Ja sam iz njih izvukao samo nešto što sam ja doživeo kao tajanstveno, kao nešto što je meni ostalo negde u podsvesti, nečega sam se sećao, nečega nisam. Nisam uopšte proučavao bajke, samo sam negde iz neke duboke podsvesti napisao tako kako jeste“, kaže autor Bajke o Bajalicama Vojislav Todorović.

Todorović vešto spaja stvarnost i narodna predanja, današnju tehnološki nenadmašnu mladu generaciju sa natprirodnim bićima i junacima iz folklora.

Stvara uzbudljivu avanturu u kojoj njegovi junaci- deca, primenjuju svoja znanja iz realnog sveta, ali postaju i svesniji nezamenjivih životnih vrednosti.

„Ljubav između brata i sestre, solidarnost, prijateljstvo, porodica, sve je to tu prisutno, ljubav prema životinjama, prema prirodi, prema biljkama, glavna junakinja uči da bude travarka… Ima tu puno slojeva koji su za decu edukativni iz kojih deca mogu da uče i usvajaju“, navodi Todorović.

Kaže da je želeo da napiše avanturu za onog sebe koji i dalje ima dvanaest godina. Bajka o Bajalicama jeste roman namenjen deci ali će zbog zanimljive slojevitosti biti interesantan i odraslima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s