Program Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” za decembar 2022.

Redovni sastanci Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održavaju se svakog ponedeljka od 19.00 u Domu omladine (Tribinska sala na prvom spratu, pored Američkog kutka).

LK

5. decembar 2022 – Warhammer 40000 – kako je mala stona igra izrodila globalni multimedijski fenomen
Warhammer 40000 je počeo kao stona ratna igra, ali je danas mnogo više od toga – to je ogromni fantazijski svet u kome ljubitelji uživaju putem knjiga, video-igara, stripova, umetničkih radova, kospleja i mnogih drugih medija, kako zvaničnih, tako i fanovskih. Jako je malo franšiza koje su popularnije od ove, što je postala i svojevrsna mema. Priključite nam se u ovoj istrazi kako je uopšte došlo do toga i šta znači predstavljati budućnost koja je toliko mračna, beznadežna i tlačiteljska. Tribinu vodi Vladimir Matić-Kurylev “Šunak”.

  1. decembar 2022 – Doktor Hu, povratak starih imena, priprema za 60. godišnjicu
    Najdugovečnija naučnofantastična serija ulazi u novu fazu. Dosadašnja inkarnacija Doktora, odnosno Doktorke, je završila svoj ciklus, sada nam stiže novi, odnosno stari, verovatno najomiljeniji. Da, 10. doktor se vraća kao 14. Sa njim u paketu stiže i Rasel T. Dejvis, višestruko nagrađivani “šouraner”, tvorac možda najpopularnijeg perioda serije i čovek koji je serijalu doneo novi život 2005. Sve to u čast 60. godišnjice (!) početka emitovanja serije. Tribinu vode Jelene.

  2. decembar – Ormarić čudesa Giljerma Del Tora: Šta se krije u njegovim fiokicama?
    Giljermo Del Toro kanališe svog unutarnjeg (a i spoljašnjeg) Hičkoka. U saradnji sa osam reditelja, proizveo je Ormarić čudesa: antologiju od osam gotičkih horor priča, što originalnih, što adaptiranih klasika. Šta se krije u osam otvorenih fiočica? O prvoj i za sada jedinoj sezoni Ormarića čudesa Giljermoa Del Toroa razgovaraće Andrea Stojanović i Miloši Cvetković i Petrik.

  3. decembar 2022 – Fantastična čitaonica #102: Ryka Aoki, Light from Uncommon Stars
    Šizuka Satomi je napravila dogovor sa Đavolom: mora da isporuči sedam drugih violinskih čuda od deteta da bi izbegla pakao. Isporučila je već šest. Ovo je naučno-fantastična (!) avantura koja se dešava u Kaliforniji i u koju su uključene uklete violine, faustovske pogodbe, kao i druge stvari koje je na srpskom nemoguće izgovoriti, a koje su sada jako popularne u SAD. Zašto opet ovakva knjiga? Niko se neće iznenaditi kada čuje da je veliki hit i da je nominovana za brojne nagrade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s