E.T. vanzemaljac dečjeg srca na aukciji za tri miliona dolara

Filmski klasik, priča o vanzemaljcu “E.T. the Extra-Terrestrial”, reditelja Stivena Spilberga naćiće se na aukciji u Holivudu u organizaciji kuće “Julien’s Auctions and Turner Classic Movies”, posle 40 godina od emitovanja filma.

E.T. na aukciji

Naučno-fantastična priča i filmska magija Stivena Spilberga u kojoj simpatični vanzemaljac pokušava da se vrati kući,osvojila je publiku 1982, godine. Figurica vanzemaljca E.T. Na aukciji može biti prodata za tri miliona dolara.

Ovaj model vanzemaljca smatra se inženjerskim remek delom, a osmislio ga je italijanski dizajner specijalnih efekata Karlo Rembaldi. Model ima 85 mehaničkih zglobova, a na modelu se sve pokreće. Najprepoznatljiviji je dugački šiljati prst kojim E.T. komunicira sa svojim drugom dečakom Eliotom. Inače modelom vanzemaljca je upravljalo 12 profesionalnih animatora.

“Tim lutkara pomogao je da vanzemaljac oživi i komunicira sa svojim malim prijateljem dečakom Eliotom i njegovom mlađom sestrom Gerti”, istakao je Martin Nolan iz Aukcijske kuće “Julien’s Auctionsa”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s