Martin radi na romanu „Vetrovi zime“ i drugoj sezoni „Kuće zmaja“

Američki pisac Džordž Ar Ar Martin naveo je da radi na novom romanu “Vetrovi zime” i drugoj sezoni serije “Kuća zmaja”, priznavši da se odustalo od nekih projekata koji su trebali proisteći nakon svetske hit serije “Igra prestola”.

Dzordz R R Martin

„Radim na toliko prokletih stvari da mi uskoro može glava pući. Da, ‘Vetrovi zime’. ‘Kuća zmaja’ druga sezona. I nekoliko drugih serija nastavaka koje razvijamo sa HBO“, napisao je Martin na svom blogu.

„Vetrovi zime“ su planirani šesti roman „Pesme leda i vatre“, književnog serijala koji je poslužio kao podloga tv seriji „Igra prestola“ (2011-2019), a koja je nedavno kao prednastavak dobila „Kuću zmaja“.

Prema njegovim rečima, neki od tv projekata se razvijaju brže od drugih, ali nijedan još nije dobio zeleno svetlo, iako postoji nada da će se to uskoro desiti.

„Par njih je zamrznuto, ali se neću složiti da su mrtvi. Možeš ponovo uzeti nešto podjednako kao što si ga odbacio“, naveo je pisac, dodavši da su na odluke zasigurno uticale promene u platformi HBO Maks.

Martin je dodao da je i dalje u razvoju televizijska serija pretežno zasnovana na knjizi „Fort Freak“ (2011) iz serijala knjiga „Wild Cards“, čiji je jedan od urednika.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s