Stižu novi filmovi o “Gospodaru prstenova”

Dvadeset godina nakon spektakularne ekranizacije Gospodara prstenova u režiji Pitera Džeksona, studio „Vorner bros“ vraća se u Srednju zemlju.

Gospodar-prstenova

Novi serijal filmova sa tematikom Gospodara prstenova biće snimljen narednih godina, najavio je izvršni direktor Dejvid Zaslav.

Originalna trilogija, čija je glumačka postava uključivala ser Ijan Makelena, Elajdžu Vuda, Viga Mortensena i Orlanda Bluma, udahnula je novi život u žanr epske fantastike i zaradila više od tri milijarde dolara na blagajnama.

Jedna od najuspešnijih filmskih adaptacija u istoriji takođe je odnela više od 10 Oskara, uključujući i one za najbolji film i režiju za treći deo Povratak kralja.

Detalji o radnji novih filmova još nisu poznati, mada su šefovi studija Majk de Luka i Pem Abdi rekli da će se „dublje baviti istorijom Srednje zemlje“.

„Pre 20 godina, ‘Nju lajn sinema’ uložio je ogromnu veru i doneo neverovatne priče, likove i svet Gospodara prstenova na veliko platno. Rezultat je bio revolucionarni serijal filmova koji obožavaju generacije“, navodi se u saopštenju „Vornera“.

„Uprkos svoj ljubavi koja je uložena, ogroman i složen univerzum Tolkina i dalje je velikim delom neistražen. Prilika da pozovemo obožavaoce dublje u svet Srednje zemlje velika je čast i uzbuđeni smo da krenemo u ovu avanturu“, dodaje se u saopštenju.

Vrednost dogovora između „Vornera“, „Nju lajna“ i „Embrejser grupe“, koja poseduje prava za Tolkinova dela, još nije poznata.

Osim toga, reditelj takođe nije obelodanjen, ali veliku nadu uliva to što su Piter Džekson i njegove glavne saradnice Fren Volš i Filipa Bojens rekli za Varajeti da ih „Vorner“ i „Embrejser“ o svemu vezanom za projekat informišu.

„Jedva čekamo da pričamo sa njima još i čujemo njihovu viziju za franšizu“, rekao je trojac koji je snimio prvu trilogiju Gospodara prstenova i Hobit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s