"Star Trek: Discovery" sezona 5 će biti poslednja

Star Trek: Discovery serija koja je 2017. potpuno oživela ovu franšizu dobila je najavu svoje pete sezone koja će ujedno biti i poslednja! Paramount+ je zvanično objavio da je peta sezona spremna za TV ekrane u 2024. godini i da sa njom završavaju ovu seriju.

Scena iz serije

Studio je spremio posebnu proslavu, s obzirom na to da će u narednih godinu dana raditi dosta press konferencija, javnih i iznenadnih pojavljivanja i događaja, pa čak i nekih proslava sve u čast kraja serije.

zvori kažu da je produkcija pri kraju i da je ostalo samo par dodatnih kadrova koji su ostali da se snime, ali da bi sve trebalo biti gotovo u narednom periodu.

“Neću nikad zaboraviti kakav je osećaj bio kad smo sklapali ovu seriju i svi smo delovali kao porodica te stvorili veliko nasleđe za Trek franšizu i njenu veliku grupu fanova,”, kaže Martin-Grin.

“Fanovi su nas od starta podržali i prihvatili naš način sklapanja Trek priča i neopisivo smo im zahvalni za to.”

Od samog početka, serija je pomerila granice izjave o misiji Star Treka i uključivanja i beskonačne raznolikosti u beskonačnim kombinacijama, koja je započela s kreatorom Rodenberijem, davno kada je originalna serija Trek debitovala 1966. godine.

Martin-Grin je bio prvi tamnoputi glumac koji je vodio ovu seriju, a njegov lik postao je prvi tamnoputi lik koja je bio kapetan broda kada je preuzeo kormilo Disco. Fokus serije na LGBTQIA+ predstavljanje bio je popularan i izuzetno važan za mnoge fanove. Serija je takođe uspešno donela serijalizirani stil priče moderne televizije u franšizu.

“The ‘Trek’ univerzum znači velikom broju ljudi, koji ne mogu biti ponosniji zbog svega što je urađeno po pitanju zaostavštine cele ove serije i njene prezentacije.” kaže predstavnik producenata serije Aleks Kurcman.

Još se ne zna mnogo o novoj sezoni, iako Paramount kaže da će ih “poslati u epsku avanturu širom galaksije da pronađu drevnu moć čije je samo postojanje namerno skrivano vekovima.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s