Piter V. Bret i Adrijan Čajkovski danas u Beogradu!

Piter V. Bret i Adrijan Čajkovski, poznati pisci fantastike, družiće se sa svojim čitaocima u ponedeljak 15. maja od 18 sati u knjižari Delfi SKC. Ovo je jedinstvena prilika da se fanovi upoznaju sa njima!

najavni plakat

Piter V. Bret je odrastao redovno se „hraneći“ romanima epske fantastike, stripovima i „Dungeons & Dragons“ igrama. Piše epskofantastične priče otkako pamti. Diplomirao je englesku književnost i istoriju umetnosti na univerzitetu Bafalo 1995. godine, a onda proveo više od jedne decenije u farmaceutskom izdavaštvu pre nego što se vratio svojoj ljubavi.

Najpoznatiji je po svom serijalu „Demonski ciklus“, za koji je dobio brojne nagrade, a koji možete čitati u izdanju Lagune. Ovaj serijal prati lik Arlena, čoveka koji se bori protiv demona koji dolaze noću da pojedu ljude.

Laguna je upravo objavila i novi roman Pitera V. Breta „Pustinjski princ“, u prevodu Nevene Andrić, prvu knjigu novog serijala „Dolazak tame“, u kojoj se opisuje period od petnaest godina nakon završetka rata s demonima, stvorenjima tame koja su od pamtiveka lovila noću i predstavljala pravu pošast za čovečanstvo. Junaci koji su se pojavili kada su bili najpotrebniji ljudskom rodu, ušli su u legendu. Preživeli se trude da umaknu iz njihove senke.

Adrijan Čajkovski je britanski autor fantazi žanra i naučne fantastike. Najpoznatiji je po svom serijalu „Shadows of the Apt“ i po svom prvom romanu „Deca vremena“, ovenčanom prestižnom nagradom za naučnofantastični roman „Artur Klark“ za 2016. godinu. Laguna je objavila i roman „Deca propasti“. Prevodilac Čajkovskog na srpski je Goran Skrobonja.

Piter V. Bret i Adrijan Čajkovski dolaze u Srbiju kao gosti niškog Festivala fantastike  „Vračevi i mačevi 2023“ u organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike „Ordo Drakoniš“ i Niškog kulturnog centra koji se prethodnih dana održao u Niškom kulturnom centru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s