Pete avanture Indijane Džounsa premijerno prikazane u Kanu

Harison Ford je u Kanu prisustvovao dugo očekivanoj premijeri filma „Indijana Džouns i artefakt sudbine“, koji je prikazan kao „film van konkurencije“.

Fotografija sa premijere

Novi film o čuvenom arheologu, u kojem između ostalih, glume još i danski glumac Mads Mikelsen i Fibi Voler-Bridž, je peti nastavak, ali prvi koji nije režirao Stiven Spilberg. Režiser je ovoga puta bio Džejms Mengold.

Uloge tumače i Džon Ris Dejvis koji je poslednji put viđen u trećem nastavku filma Poslednji krstaški pohod iz 1989. godine, Antonio Banderas, Tobi Džouns.

Na čuvenu Kroazetu izašli su brojni obožavaoci svetski poznate franšize, a film su pratili i britanski režiser Stiv Makvin i engleski glumac Čarli Hiton.

Osamdesetogodišnji Ford, kome će biti uručena počasna nagradu na Filmskom festivalu u Kanu za filmsku karijeru, rekao je prošlog meseca da mu ovo poslednji put u ulozi čuvenog Džounsa.

U petom i poslednjem delu, smeštenim u 1969, Indijana Džouns kreće u avanturu menjanja vremena, sarađuje sa kumom koju tumači da Voler-Bridž, i mora da se suoči sa bivšim nacistom, kojeg igra Mikelsen.

Ford je prvi put igrao lik arheologa 1981. godine u filmu Otimači izgubljenog kovčega. Osvojio je četiri Oskara.

Franšiza Indijana Džouns, sa četiri filma, koju je kreirao Džordž Lukas, zaradila je skoro dve milijarde dolara na globalnom nivou – okupivši armiju obožavatelja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s