U Beogradu se snima film „The Quantum Devil“

U Beogradu se već par nedelja snima dugometražni film „The Quantum Devil“, pod okriljem producentske kuća Crazed House iz Amerike,  uz lokalnu podršku producentske kuće Talking Wolf Productions.

detalj sa snmanja filma

Reč je o filmu režisera Lerija Vejda Karela za koji je on pisao scenario zajedno sa izvršnim producentom Zefom Danijelom. U pitanju je priča o četiri genijalna fizičara koje iz različitih delova sveta u svoju skrivenu laboratoriju dovede ekscentrični naučnik kako bi pokušali da aktiviraju kvantnu napravu koju je on osmislio! Međutim, otvaraju se vrata pakla i mračna prošlost koju naši junaci imaju za sobom vraća se da ih progoni.

Film pripada spoju horora i fantastike, a glavne uloge tumače Neil Dickson, Ariadna Cabrol, Tyler Tackett, Edward Apeagyei, ali i naše glumice – Tamara Radovanović i Helen Babić, te turski glumac Mehmet Cerrahoglu, poznat po ulozi đavola u filmu Baskin.

Producent film je Loris Curci, koji je bio i producent prvog i jedinog srpskog zombi filma Zona mrtvih (2009), i zahvaljujući svom sjajnom iskustvu sa snimanjem u našoj zemlji, kao i zahvaljujući podsticajima koje daje Vlada Srbije za snimanja, odlučio je da ovaj projekat donese u Srbiju, i ponovo sarađuje sa producentom Milanom Todorovićem, koji je takođe bio producent, ali i reditelj pomenutog zombi filma.  Ovaj projekat je na neki način i ponovni susret između producenata Lorisa Curcija i Milana Todorovića sa glumicom Aridanom Cabrol iz Zone mrtvih, kao i sa Miroslavom Lakobrijom koji je ponovo zadužen za maske i specijalne efekte.

Osim reditelja i direktora fotografije (Španac Pau Mirabet), ostatak ekipe i autorskog tima je u potpunosti sastavljen od domaćih filmskih radnika: scenograf je Nikola Berček, kostimograf Jovana Božović, a i kompletni vizuelni efekti biće rađeni kod nas, a radiće ih Ivan Pribićević i njegova kuća Digitalkraft.

Film se snima već četvrtu nedelju na lokacijama u Beogradu, a reditelj filma otvoreno kaže da nikada u životu nije imao ovako dobru, profesionalnu i požrtvovanu ekipu i nada se da će i svoje buduće filmove snimati kod nas.  Ovo je, dodaju,  još jedan primer da su ovdašnji podsticaji za filmska snimanja bili od izuzetnog značaja za privlačenje stranih produkcija, kao i za dodatni razvoj domaće filmske industrije.

Planirano je da ovo ostvarenje premijeru krajem godine na Američkom filmskom marketu (AFM – American Film Market).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s