Fanovi u Japanu mogu da gledaju "The Last Jedi" sa svetle ili tamne strane

Fanovi “Ratova zvezda” u Japanu imaju priliku da uživaju u 4DX verziji poslednjeg nastavka ovog filma “The Last Jedi” iz perspektive svetle strane sile, ili iz tamne.

Foto: YouTube screenshot

Japanski bioskopi putem 4DX tehnologije pružaju mogućnost svojim gledaocima da odluče da li žele da gledaju “The Last Jedi” iz perspektive Rebela ili New Ordera, prenosi Holivud reporter.

Zvuci svetlosnih mačeva razlikuju se u zavisnosti od toga da li su gledaoci izabrali svetlu ili tamnu stranu, a isto tako se razlikuju scene enterijera pobunjeničkih i imperijalnih brodova, po tome na koji način bioskopska dvorana stvara atmosferu određenim specijalnim efektima.

4DX tehnologija sve je rasprostranjenija u svetskim bioskopima, a njen vlasnik je južnokorejska kompanija CJ 4DPLEX. Japan je prvi počeo da uvodi 4DX u svoje bioskope i trenutno je jedna od zemalja s najviše 4DX bioskopa. Upravo zato je CJ 4DPLEX ovu ideju ponudio japanskom ogranku kompanije Dizni.

“The Last Jedi” dosad je u Japanu zaradio 59 miliona dolara, što je samo delić ukupne svetske zarade od 1,3 milijarde dolara, a pretpostavlja se da će ova nova 4DX ponuda doneti Dizniju dodatnu zaradu.

Ukoliko se ta pretpostavka pokaže kao istinita, moguće je da će uskoro slična iskustva biti moguće doživeti i u evropskim bioskopima.

Leave a comment