Predstavljeni "Baba Mandini krugovi"

U intimnoj atmosferi bifea “Ventil”, kojeg su dupke ispunili fanovi naučne fantastike, predstavljena je nova knjiga Tihomira Jovanovića – “Baba Mandini krugovi”. Reč je o nastavku njegovog dela “Palisade i čadori”.

Promocija Baba Mandinih krugova - humoristička fantastika

Na samom početku promocije Tihomir je okupljene podsetio da se pre godinu dana (tačnije 10. februara) upravo u “Ventilu” održala promocija zbirke “Regia fantastica 2” – projekta Udruženja fanova fantastike SCI&FI čiji je on sekretar. Pošto se zahvalio ekipi koja je pomogla na realizaciji ove knjige, Jovanović je istakao da nje zapravo ne bi bile da nije bilo Ljubomira Damnjanovića, na žalost pokojnog člana Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” koji je svojim pisanjem u ključu humorističke fantastike zapravo dao ideju Tihomiru za njegovu priču.

Uz njega je bio i Svetislav Filipović Filip  – predsednik SCI&Fi-ja koji je napomenuo da on od brojnih tema kojima se naučna fantastika bavi najviše voli da čita spejs operu i komičan SF. Upravo je Tihomir sa svojim pričama jedan od malobrojnih ljudi koji je uspeo da ga nasmeje. “Naročito su mi se svidele fusnote iz ‘Palisada i čaroda’. Nisam čitao novu knjigu, nadam se da ću se i ovde smejati”, napomenuo je Filipović.

“Ne znam da li će biti još baka Mande. Trenutno radim na jednoj drugoj zbirci priča, mada će i tu biti humorističkih elemenata. Ako slučajno i bude treće knjige, onda će to pre biti zbirka priča – kao i prva knjiga, pošto mislim da sam u pričama efektniji i one mi više leže”, istakao je Tihomir Jovanović

On će morati da se posveti i na pripremi treće po redu zbirke “Regia fantastica”, kao i pisanjem priča za razne regionalne konkurse na kojima učestvuje (Refesticon, Istrakon…). Inače, SCI&FI nastavljaju da rade na objavljivanju svoja dva fanzina – “Terra” i “SF Portal” – novi brojevi su urađeni, sada se samo čeka njihova promocija.

Leave a comment